Innerlijk verlangen

Materiaal Noir de Mazy *
Formaat 35 x 22,5 x 17,5 cm. (hxbxd)
Jaar 2022
Prijs € 1950,- incl. 9% BTW

Inspiratie Noire de Mazy is een prachtige, exclusieve, diepzwarte steensoort. Ik wilde de geometrische vorm van het blok zoveel mogelijk behouden. Door ovale vlakken in de steen te maken ontstaan er schitterende lichtspelingen op en in de zwarte steen. De licht schuine lijn geeft enige spanning aan de vorm.
De titel ‘Innerlijk verlangen’ verwijst naar wat mij van kinds af aan al bezighoud nl. vormgeving. Vanuit mijn bloemsierkunst achtergrond vaak organisch. Tegenwoordig steeds meer geometrisch. Eerst in het zachte materiaal van de bloemen, nu in de harde steen. Het innerlijk verlangen blijft groot om steeds weer mooie vormen te maken en ook anderen ervan te laten genieten.

*Noir de Mazy is de enige Belgische zwarte ( Devoon /Frasnische) kalksteen die vandaag de dag nog ontgonnen wordt. Het is vernoemd naar de steengroeve in het Belgische Mazy bij Gembloux in Wallonië . Het wordt ook op de markt gebracht onder de naam ‘ Noir de Golzinne ‘, wat ook de handelsnaam is van de geologische ader die momenteel in Mazy wordt geëxploiteerd.

Geometrische driehoeken

Geometrische driehoeken

IMG_5158

Gestold Vuur

Cirkel-vierkant-driehoek

Geometrisch

swing IMG_3745

Swing

Komma groot IMG_3550

Komma

Zirkol IMG_3598

Zirkol

Lignes de Musique 2 IMG_3244

Lignes de Musique

Ode aan Certaldo IMG_3519

Ode aan Certaldo