Ode aan Certaldo

Materiaal Pietra Alberese, Colore Grigio Scuro (zandsteen uit de omgeving van Florence)
Formaat 45 x9,5 x 8 cm. (hxbxd)
Jaar 2021
Prijs op aanvraag

Inspiratie Bij ons eerste bezoek aan Italië (alweer vele jaren geleden) stonden we op een camping tussen Florence en Siena, vlakbij Certaldo, een middeleeuws stadje. Daar waren festiviteiten waarbij o.a. een beeldhouwer aan het werk was in deze steensoort. Ik ging er dagelijks heen. Ik was nog een beginnend beeldhouwer. Wij hadden goed contact en hij stuurde mij naar een steenbedrijf in de omgeving van Florence. Zo kwam ik aan deze bijzondere zandsteen.
De stenen bleven echter jaren liggen in een hoek van mijn oude atelier.
Na de verhuizing naar mijn atelier aan de Zeedijk in Oud-Vossermeer ging ik de stenen bewerken.
De inspiratie kwam doordat ik een object opgehangen had en mijn oog viel op de driehoeken . Ook de hoeken tussen de basaltkeien op de zeedijk was een inspiratie.

Zirkol IMG_3598

Zirkol

IMG_0222

Dialoog

Good morning Sunshine

Good morning sunshine

IMG_0339a

Cirkel

_MG_2562

Carving Wall

Vesting_resize groot

Vestingstad

IMG_1967 (2)

Windkracht 10

_MG_3619a_resizesporen van zeeland

Sporen van Zeeland