Ode aan Certaldo

Materiaal Pietra Alberese, Colore Grigio Scuro (zandsteen uit de omgeving van Florence)
Formaat 45 x9,5 x 8 cm. (hxbxd)
Jaar 2021
Prijs € 650,- incl. 9% BTW

Inspiratie Bij ons eerste bezoek aan Italië (alweer vele jaren geleden) stonden we op een camping tussen Florence en Siena, vlakbij Certaldo, een middeleeuws stadje. Daar waren festiviteiten waarbij o.a. een beeldhouwer aan het werk was in deze steensoort. Ik ging er dagelijks heen. Ik was nog een beginnend beeldhouwer. Wij hadden goed contact en hij stuurde mij naar een steengroeve in de omgeving van Florence. Zo kwam ik aan deze bijzondere zandsteen.
De stenen bleven echter jaren liggen in mijn oude atelier.
Na de verhuizing naar mijn atelier aan de Zeedijk in Oud-Vossermeer ging ik de stenen bewerken.
De inspiratie kwam doordat ik een object opgehangen waarbij mijn oog viel op de driehoeken.
Maar ook de hoekige ruimten tussen de basaltkeien op de zeedijk waren een inspiratiebron.

Geometrische driehoeken

Geometrische driehoeken

IMG_5158

Gestold Vuur

Cirkel-vierkant-driehoek

Geometrisch

swing IMG_3745

Swing

Komma groot IMG_3550

Komma

IMG_3758

Innerlijk verlangen

Zirkol IMG_3598

Zirkol

Lignes de Musique 2 IMG_3244

Lignes de Musique