Oloïde

Materiaal Albast
Formaat in diverse maten, elke oloïde is uniek, elke steen is uniek!
In wit, roze en caramel kleur . in cadeauverpakking! TIP: een mooi relatiegeschenk of een waardevol cadeau voor een bijzondere gelegenheid.
Jaar 2016-2023 
Prijs diverse prijzen afhankelijk van grootte € 45,- / 75,- / 100,- / 150,- / 200,- incl. 9% BTW

Inspiratie
Een oloïde is een geometrisch lichaam dat voor het eerst werd beschreven door de Zwitser Paul Schatz (uitvinder en kunstenaar) in de eerste helft van de 20e eeuw.
Een oloïde wordt gekenmerkt door de tuimelende beweging waarmee hij zich, afwikkelend over zijn gehele eigen oppervlakte, voortbeweegt over een plat vlak.
De oloïde is de vorm die ontstaat wanneer je twee cirkels in een hoek van 90 graden in elkaar schuift, op zo’n manier dat de rand van de ene cirkel door het middelpunt van de andere cirkel gaat. Dit is dan andersom ook direct zo. Bij het rollen is de lengte van de contactlijn constant. Vooral de ruimtelijkheid is een fantastisch fenomeen.
Aan de basis van de uitvinding van de oloïde lag Schatz’ ontdekking van de inversie van regelmatige veelvlakken, de kubus in het bijzonder.

Later bleek ook de praktische waarde van de oloïde. Toen bleek dat de vorm een bijzonder efficiënt hulpmiddel was bij het mengen van vloeistoffen.
Van deze toepassing wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt binnen het proces van waterzuivering.


IMG_4846_resize

Fluistering

IMG_0290

Powerful

_MG_4461

Zacht gekust

sculpturen albast

Le Printemps – de lente

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

MG_0699-openheid

Het leven in zijn openheid

Waterman

Waterman

Primavera Jan Kettelerij Beeldend kunstenaar Zeeland

Primavera