beeldhouwen voor kinderen

Tijdens deze artistieke workshop, die erg geschikt is voor kinderfeestjes, leren de kinderen spelenderwijs omgaan met de materialen speksteen of albast. Speksteen is een zachte steensoort, terwijl albast een wat hardere steensoort is.

Elk kind gaat intuïtief en naar eigen fantasie aan de slag met het uitgekozen stuk steen. Aan de hand van de natuurlijke vorm en textuur van de steen wordt het beeld uitgehouwen. We gaan vijlen, raspen, zagen, boren en schuren en nóg eens schuren en dan polijsten. Als laatste wordt het beeld in de was gezet.

Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe een beeld tot stand komt; er is dus geen ervaring nodig om deze workshop te volgen. Er wordt tevens verteld over technieken, vormgeving en Jan’s eigen beeldhouwwerken.

Wij versieren het atelier (in overleg) en zorgen voor een feestelijke sfeer met extra aandacht voor de jarige tijdens deze kunstzinnige ontdekkingstocht!

Workshopdagen: woensdagmiddag en zaterdagmorgen/middag – in overleg na schooltijd op andere dagen –
Tijden: in overleg
Tijdsduur: 2½ – 3 uur

Groepsgrootte: minimaal 5 – maximaal 12 kinderen.

Plaats van de workshop:
in de zomertijd: atelier aan de Zeedijk 10 in Oud-Vossemeer
in overleg is een workshop op locatie ook mogelijk

Prijs: €15,- per kind. Deze prijs is inclusief steen, gebruik van gereedschap, schuur- en poetsmaterialen, frisdrank en iets lekkers

Begeleiding: afhankelijk van de groepsgrootte wordt de workshop gegeven door Jan en/of Jeanne. Beiden zijn in het bezit van onderwijsdiploma’s
Vragen en aanmeldingen: via contactformulier op deze website of telefoon 0166 604206 / 06 19516926
Klik voor onze workshopfolder op link: Folder Workshops

Meer

IMG_0408

Open – atelier

IMG_1410_edited

Kunstenaars in de klas

kunst-penselen-potloden-522x391

schilderen voor kinderen

workshop osb6

papierscheppen voor kinderen

Flying

Papierscheppen voor volwassenen

speksteen

beeldhouwen voor volwassenen